Klauzula informacyjna
KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kontrole

L.p.Instytucja kontrolującaTerminOsoby kontrolująceUwagi

1.

Oddział Higieny Dzieci i Młodzieży

Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna

18.04.2018

Starszy Asystent

Joanna Kawałek

Ocena stanu sanitarnego i sprawdzenie realizacji obowiązków decyzji nr 1/2017.

Protokół z kontroli pozostawiono na miejscu.

2.

Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Łodzi

11.10.2018

Starszy Asystent WSSE w Łodzi

 

Protokół s postępowania w sprawie podejrzenia choroby zawodowej

3.

Oddział Higieny Dzieci i Młodzieży

Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna

18.01.2018

Asystent WSSE w Łodzi

Katarzyna Więckowska

Sprawdzenie realizacji obowiązków ujętych w tyt. Wyk. Nr 3/NSHDM/2018 oraz postanowieniu nr 16/NSHDM/2018 z dnia 25.06.18. Protokół z kontroli pozostawiono na miejscu.

4.

I Oddział ZUS w Łodzi

24.01.2019-19.02.2019

Inspektor Kontroli ZUS

Antoni Lichwała

Zakres zgodny z upoważnieniem do przeprowadzenia kontroli

5.

Oddział Higieny Dzieci i Młodzieży

Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna

07.02.2020

Starszy Asystent WSSE w Łodzi

Katarzyna Więckowska

Ocena stanu sanitarnego placówki. Protokół z kontroli pozostawiono na miejscu.

6.

Wydział Edukacji w DEP UMŁ

16.11.2020-25.11.2020

Główny Specjalista

Anna Skłodowska

Sprawdzenie realizacji zaleceń wynikających z przeprowadzonego planowanego zadania audytowego Nr 2/2019 w temacie „Najem i użyczanie pomieszczeń w placówkach oświatowych, zrealizowanego przez Zespół Audytu Wewnętrznego UMŁ”.

Podmiot udostępniający informację:
XII Liceum Ogólnokształcące im. Stanisława Wyspiańskiego w Łodzi
odpowiada: Dorota Basny
data: 17-03-2021
wytworzył: Dorota Basny
data: 17-03-2021
data: 17-03-2021
Dziennik zmian strony

Wszystkie wersje tej strony:

W celu uzyskania dostępu do wersji archiwalnej strony skontaktuj się z redaktorem.

  • 17-03-2021 - Edycja treści

Statystyka odsłon tej strony:

Łączna liczba odsłon wszystkich wersji tej strony: 31